Bu Blogda Ara

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Kent İmgesi ve Yazı “Tipografi İstanbul” Sergisinde Buluştu!


Kent İmgesi ve Yazı “Tipografi İstanbul” Sergisinde Buluşuyor!

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında T.C. Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin hazırladığı “Tipografi İstanbul” sergisinde kent imgesinin içinde tipografi ele alınıyor.
Sergide yazı ve kent kavramlarının birbirinin içine geçtiği tasarımlar yer alıyor. Proje koordinatörlüğünü T.C. Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Övünç Meriç’in yürüttüğü sergi Halkla İlişkiler ve Tanıtım III. Sınıf öğrencilerinin tasarımlarından oluşuyor. Sergi 26 Mayıs – 26 Haziran tarihleri arasında T.C. Maltepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gezilebilir.
Boyutlu tipografi’nin örneklerinden oluşan sergi İstanbul’un dokuz semtine yazının gözünden bakabilmeyi amaçlıyor. Beyoğlu, Kadıköy, Üsküdar, Sarıyer, Büyükada, Maltepe, Beykoz, Fatih ve Beşiktaş 3 boyutlu tipografileri, bu tipografilerin kent fotoğrafları üzerine dizayn edilen tasarımlarıyla İstanbullularla buluşmaya hazırlanıyor.
Modern tipografinin özelliklerinden, dinamizm ve deviniminden izler taşıyan tasarımlar kentin hareketliliği ve çok boyutluluğuna da dikkat çekiyor. Sergide özellikle kent mimarisini de ön plana çıkaran bir tipografik yeniden düşünme olanağının imkanları sorgulanıyor. Ayrıca tipografinin kendisinin üçüncü boyuta taşınarak nesneleştirilmesi alternatif yorumlar için yeni bir bağlam oluşturuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder